ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ 3.800 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η πρώτη ανταπόκριση
Στο κάλεσμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ήδη ανταποκρίνονται με ζέση χειρουργοί ογκολόγοι μέλη του ΙΣΑ των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων πανεπιστημιακών κλινικών, όπως αναφέρει σε σημερινή του επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ο Καθηγητής Χειρουργικής και τ.Υπουργός κος Θανάσης Γιαννόπουλος, ο οποίος χαρακτηριστικά δηλώνει ότι «όλοι οι συνάδελφοι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια και πληρότητα τα περιστατικά αυτά».
Συγκινητική υπήρξε και η ανταπόκριση των Νοσοκομείων «ΕΛΠΙΣ» και «ΠΑΤΗΣΙΩΝ», όταν λάβαμε τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα από τη διοίκηση των ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» και τη Μονάδα Θεραπείας Πόνου του ΓΝΑ «ΠΑΤΗΣΙΩΝ» που έθεσαν τις κλινικές τους σε διαθεσιμότητα των ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που χρήζουν δευτεροβάθμιας νοσηλείας, προκειμένου να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ο διοικητής του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» δηλώσει σε σημερινή του επιστολή ότι «ποτέ άνθρωπος που χρήζει ιατρικής φροντίδας να μην εγκαταλείπεται στη μοίρα του γιατί για εμάς κάθε ανθρώπινη ζωή έχει ανυπολόγιστη αξία».
Στα πρώτα δείγματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς υγειονομικών φορέων και νοσοκομείων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε «Σ’ ένα κράτος που δεν μπορεί, λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών δυσχερειών, οφείλουμε να οργανωθούμε, να συνεργαστούμε και να συνδράμουμε σε μια κοινή προσπάθεια, ώστε ο κάθε πολίτης να έχει δικαίωμα στην ελπίδα. Γι΄ αυτό, στόχος μας είναι να συγκροτηθεί ένα δευτεροβάθμιο σύστημα περίθαλψης για άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες με τη συνδρομή όλων. Γιατί Ελπίδα χωρίς Υγεία δεν γίνεται.»