ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ Σ΄ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤH ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Την εκδήλωση διοργανώνουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, το Δημοτικό Πολυιατρείο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου, με κεντρικό μήνυμα: «Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση.
Επίσης η Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών Δρ Παρασκευή Σακκά θα αναπτύξει το θέμα: «Υπάρχει πρόληψη στη νόσο Αλτσχάιμερ;».
Από την πλευρά της η Ψυχολόγος, υπεύθυνη του προγράμματος «Φροντίδα στο σπίτι για ανοϊκούς ασθενείς» κα Ελένη Μαργιώτη θα μιλήσει για τις Δομές και υπηρεσίες για άτομα με άνοια στην Ελλάδα».
Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Υπεύθυνος Πολυιατρείου, Κέντρου (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν τεστ μνήμης στους ενδιαφερόμενους από 60 ετών και άνω.